Започна кампанията "Солидарно четене"

Започна кампанията

По случай 23 април „Международен ден на книгата и авторското право" Младежкото обединение на БСП – Бургас с подкрепата на Делегация на българските социалисти в Европейския парламент стартират за втора поредна година кампанията си „Солидарно четене".

През 2015 година беше осъществи първата си дарителска акции от кампанията „Солидарно четене". С помощта на доцент Маруся Любчева младите социалисти предоставиха близо 500 книги на бургаското читалище „Фар". В дарителската кампания се включиха както няколко местни издателства, така и широк кръг от бургаската общественост предоставяйки частица от себе си и дарявайки книги от личната си библиотека.

Тази кампания има за цел да се дари  художествена, специализирана и друга литература на библиотеките, да се популяризира  читалищната дейност чрез различни акции и местни кампании.

Всеки който има желание да дари книга за целите на кампанията може да го направи от 4 Април до 20 Април в сградата на ОбС на БСП – Бургас на ул. Фердинандова № 60, етаж 2. Всички дарени книги ще бъдат предоставени на читалища в Област Бургас.

Коментари

Още от последните новини