Заловиха още 15 мигранти край Царево, за два дни задържаните станаха 52

Заловиха още 15 мигранти край Царево, за два дни задържаните станаха 52 - E-Burgas.com
Архив dnes.bg

Нови 15 нелегално преминали границата чуждестранни граждани заловиха полицаи от Царево снощи около 20:30 часа. От пресцентъра на МВР-Бургас съобщиха, че служителите на реда спрели за проверка старозагорски Мерцедес, в чието купе били натъпкани 15 иракчани без документи за самоличност.

23-годишният шофьор от Чирпан и петима от мигрантите са отведени и Районното в Царево, където ще останат едно денонощие. Останалите 11 души са закарани в ГПУ-Царево за срок от 24 часа. Срещу българския гражданин е образувано бързо полицейско производство за каналджийство.  

Припомняме, че два дни по-рано бургаски полицаи задържаха микробус '', със софийска регистрация, управляван от 49-годишна жена от Кюстендил, превозващ 32-ма чужди граждани, сред които жени и деца, самоопределили се като граждани на Ирак. Задържани бяха и двама мъже – на 33 и 38 години, и двамата от Кюстендил, които с леки автомобили, ескортираха микробуса с нелегално преминалите границата на България.

В ранните часове на 5 август пък на пътя Ахтопол - с. Варвара, на около 2 км. след селото в района до ''Падналите мостове'', служители от полицията в Царево, установиха, че 36-годишен водач на софийска Мазда, превозва петима мъже, без документи за самоличност, нелегално преминали границата на България, които също са се самоопределили като граждани на Иран и Ирак.

По различните случаи са образувани общо три бързи полицейски производства за каналджийство.

Коментари

Още от последните новини