Заловиха нелегални изкупвачи на метали

Заловиха нелегални изкупвачи на метали - E-Burgas.com

Трима изкупвачи на черни и цветни метали са заловени от полицията, докато действали из созополските села. Те са арестувани, след като в колата им са открити близо 400 кг скрап. Задържаните са са криминално проявени.

Служители на РУ - Созопол се натъкнали на групата в село Зидарово. Крими бригадата се придвижвала с “Опел Кадет”. Униформените ги спрели за проверка и установили, че зад волана е 24-годишен мъж от село Жребино, а с него пътуват 55-годишната му майка и 29-годишният му брат. Върху покрива на автомобила и в купето полицаите открили множество черни и цветни метали с различни размери с общо тегло около 400 кг., изкупени от различни хора в с. Зидарово, без семейството да притежава лиценз за подобен вид дейност.

За проверка в същото село е спрян и т.а. “Форд Транзит”, с ямболска регистрация, управляван от 47 годишен криминално проявен мъж от с. Завой. С автомобила се придвижвали и още двама криминално проявени мъже от с. Завой – на 36 и 56 години. В багажника на автомобила са открити множество черни и цветни метали с различни размери с общо тегло 300 кг., изкупени от различни хора в с. Габър, общ. Созопол, без съответното разрешително.

Работата по случаите продължава от служители на Районно управление – Созопол.

Коментари

Още от последните новини