Заловиха банда топ крадци в Слънчев бряг, вижте трофеите им (Снимки)

Заловиха банда топ крадци в Слънчев бряг, вижте трофеите им (Снимки) - E-Burgas.com

Топ банда осъщестяваща кражби на оставени вещи и пари без надзор е заловена от служители на полицията в Несебър. Групата е съставена от четирима мъже на възраст между 28 и 32 години, членовете и са от Бяла Черква и Павликени, като се настанили в апартамент в Свети Влас от началото на юли.

Мъжете наблюдавали жертвите си основно на плажа, и когато те влизали във водата претарашвали чантите им, а някои направо ги задигали. Откраднатите вещи – мобилни телефони, таблети, фотоапарати, часовници, слънчеви очила, лаптопи и др., които  продавали след това продавали в Левски, Павликени и Варна.

Мъжете се придвижвали в Свети Влас, Слънчев бряг и Несебър с лек автомобил „Мерцедес 124”, с великотърновска регистрация, собственост на 56-годишен мъж от Павликени. Извършено е претърсване в обитаваното от крадците жилище, като са намерени и иззети множество от откраднатите вещи.

Бургаски криминалисти извършили претърсване и в домовете им, като открили зашеметяващо количество откраднати вещи от Слънчев бряг това лято - 48 мобилни телефони „Айфон”, 10 „Самсунг” и „HTJ”, 6 други мобилни телефони, 11 таблети, 3 лаптопи, 5 маркови ръчни часовници, 18 маркови слънчеви очила, множество протектори и калъфи за мобилни телефони, калъфи за слънчеви очила, раници, портфейли, плажни принадлежности, лични документи на чужди граждани, раници, мъжки и дамски чанти.

Констатирано е, че групата действала от началото на месец юли до момента, като набелязвали жертвите и оставеното им без надзор лично имущество след кратко наблюдение. Обикновено извършвали кражбите, докато плажуващите влизали в морето.

В качеството на обвиняем по образувано досъдебно производство за кражба на раница, съдържаща два мобилни телефона и слънчеви очила, осъществена в условията на повторност в немаловажен случай, е привлечен 31 годишния М.М. от Бяла черква, на когото е наложена на мярка за неотклонение „Задържане под стража за срок от 72 часа”. Същият вече се намира в Бургаския затвор. Спрямо него и останалите трима мъже, е образувано и бързо полицейско производство за това, че от плажната ивица на Слънчев бряг, след предварителен сговор в немаловажен случай и в съучастие, като съизвършители, чрез използване на моторно превозно средство, отнели чужди движими вещи, оставени без постоянен надзор, от владението на различни лица, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят.

Полицията в Несебър продължава да работи по случая.

Галерия
Коментари

Още от последните новини