Законът за хазарта отново влиза в парламента

Законът за хазарта отново влиза в парламента - E-Burgas.com

"Обединени патриоти" предлагат промени в Закона за хазарта, с които се забранява извършването на лотарийни игри от частни фирми предаде "Нова". Вносителят на законопроекта Валери Симеонов.

"На първо място залагам забраната за извършване на лотарийни игри от частни фирми. Редно е това да бъде държавен монопол, както е в много държави от ЕС, защото тогава част от печалбите, са гарантирани, че ще отиват в Спортния тотализатор", посочи Симеонов. Предвижда се и забрана за продажби на лотарийни билети в радиус по-малък от 300 метра от учебни заведения, детски градини и университети, посочи вносителят. Симеонов заяви, че вече е получил подкрепа за законопроекта от управляващите от ГЕРБ, от министъра на спорта Красен Кралев и министъра на финансите Владислав Горанов, и от премиера Борисов.

Комисията по хазарта от колективен да стане едноличен орган, ще предложи финансовият министър Владислав Горанов. В аванс в кулоарите на парламента той анонсира, че промените в закона за хазарта се очаква да са готови до месец.

Очаква се позиция на Национална лотария.

Коментари

Още от последните новини