Задържаха въоръжен украинец на Малко Търново

Задържаха въоръжен украинец на Малко Търново - E-Burgas.com

Наркотици, патрони и зареден пистолет открита митническите служители

pistolet

Зареден револвер с два изстреляни патрона, наркотични вещества, украински паспорт и кутия с 50 броя 9-мм патрони откриха митническите служители на митнически пункт Малко Търново в тайници на лек автомобил.

Колата с украинска регистрация е пътувала в посока към Турция.

Автомобилът е управлявал украински гражданин. При напускане на територията на България, на митнически пункт Малко Търново той е заявил, че не пренася нищо за деклариране, след което е проявил агресивно поведение при селектирането на автомобила за щателна митническа проверка.

При извършената митническа проверка, митническите инспектори откриват в различни тайници по колата няколко вида наркотични вещества с общо тегло 200 грама, револвер Taurus 4 mm Flobert с 9 патрона в барабана, от които 2 изстреляни (гилзи), укрит под обвивката на скоростния лост на колата украински паспорт на името на друг гражданин, както и укрита в багажника кутия с 50 броя 9-мм патрони.

Шофьорът на автомобила -украински гражданин с инициали L.S е задържан. Срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 242, ал.1 и ал.2 от НК по описа на Митница Бургас, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура Бургас.

Коментари

Още от последните новини