Задържаха трафикант и 10 мигранти

Задържаха трафикант и 10 мигранти - E-Burgas.com

Задържаха трафикант с 10 нелегални мигранти, които превозвал в автомобила си до свиленградското село Дервишка могила. Прокуратурата привлече като обвиняем  К. Т., 40 г., за престъпното подпомагане на чуждите граждани - сирийци да преминат незаконно през страната, съобщиха от държавното обвинение.

Случаят е от 17 декември. Около 20:30 ч. по третокласен път от село Мустрак за село Дервишка могила, община Свиленград, полицейски служители от Районното управление в Свиленград са спрели за проверка лек автомобил с българска регистрация. К. Т. е управлявал автомобила, а в колата са пътували шестима мъже, граждани на Сирия, без документи за самоличност. Извършена е проверка на автомобила, при която в багажника са били открити още четирима сирийски граждани без документи за самоличност, сред които и 14-годишно момче.

Водачът на  автомобила К. Т. трябвало да транспортира групата до София, за което щял да получи възнаграждение, е установило разследването. Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. И в момента се извършват действия по разследването под надзора на прокуратурата.

Случаите с установяване на трафиканти на нелегални мигранти в Хасковска област зачестяват, сочат прессъобщенията на полицията и прокуратурата. Последният такъв е от 2 декември, когато при проверка на автомагистрала "Марица", до пътен възел "Крепост", в лек автомобил бяха открити петима влезли незаконно у нас мъже от Афганистан. На 22 ноември в Тополовград в микробус бе установена и група от 20 нелегално превозвани сирийци. 

Коментари

Още от последните новини