За удобство на жителите от „Меден рудник”: „ЛИНА” вече има две дежурни лаборатории в съботните дни

За удобство на жителите от „Меден рудник”: „ЛИНА” вече има две дежурни лаборатории в съботните дни - E-Burgas.com

За удобство на жителите на „Меден рудник” и втората лаборатория на „ЛИНА” в комплекса, която се намира в бл. №383,  ще е дежурна в съботните дни от 07:00ч. до 13:30ч. Тя се намира срещу новата поща и църквата в „Меден рудник”, между спирките „Захари Стоянов” и „Резвая” на бързата автобусна линия.

Така лабораториите на „ЛИНА” в бл. №185 и в бл. 383 вече са с еднакво работно време – от понеделник до петък от 07:00 до 18:00ч. и в събота от 07:00 до 13:30ч. В тях, както и във всички самостоятелни филиали на „ЛИНА”, пациентите могат да се включат в месечните профилактични кампании. През май и юни те са общо четири: комплексно изследване на кръв и урина с 38 показателя; полов хормон по избор; тиреостимулиращ  хормон (TSH) за функцията на щитовидна жлеза и изследване на цитонамазка (PAP тест).

Комплексното изследване на кръв и урина с 38 показателя включва: пълна кръвна картина (16 показателя),  глюкоза, урея, креатинин, пикочна киселина, холестерол, триглицериди, общ белтък,  албумин, чернодробни ензими: АсАТ, АлАТ, ГГТ;   урина - общохимично изследване и седимент (11 показателя).  До края на месец юни то ще се извършва на преференциална цена от 14лв. вместо 31.50лв.

През май и юни всеки от половите хормони  LH, FSH, Estradiol, Progesteron, Prolactin  и Testosteron ще е на цена от 7лв. вместо 14лв. Пациентите могат да изберат един или да комбинират няколко. Препоръчително е при регистрация в лабораторията дамите  да посочват  фазата на последната редовна менструация.

Лаборатория „ЛИНА” продължава да прави скрининга на щитовидна жлеза по-достъпен. В последните години все повече хора страдат от заболявания, свързани с нея, като периодичното изследване на определени хормони е важно за проследяване  на ефекта от лечението. Един от основните ориентири  за това дали функцията на щитовидната жлеза е повишена, понижена или нормална е тиреостимулиращият хормон (TSH). Затова по време на кампанията той е на цена от 6лв. вместо 12лв.

Специално за дамите лаборатория „ЛИНА”  обръща поглед и към превенцията на рака на маточната шийка и по-точно към изследването на проби от цервикална намазка (PAP тест). Така до края на юни изследването на цитонамазка ще става на цена от 8лв. вместо 15лв. Необходимо е пациентките да посетят гинеколог за взимане на проба, след което да я донесат в лабораторията.

Повече информация, както и всички адреси на лабораториите на „ЛИНА” може да откриете на www.lina-bg.com.

Коментари

Още от последните новини