За първи път в историята на Бургас пристигат мощи на Свети Николай

За първи път в историята на Бургас пристигат мощи на Свети Николай - E-Burgas.com

По повод 10-годишнината от първата копка на храма в Меден рудник и полагането на основния камък (през 2008 г) църковното настоятелство при храм „Свети Никола“ с благословението на сливенският митрополит Йоаникий ще посрещне мощи на Свети Николай заедно с други 16 светии – Света Анна (майка на Света Богородица), Свети Харалампий, Свети Архидякон Стефан, Света Преподдобна мъченица Параскева, Свети Герасим Йордански и други.

Припомняме, че тук беше донесено миро от светеца от италианския град Бари по инициатива на Божидар Димитров. Пред стъкленицата му всеки четвъртък се извършват специални молитви, тъй като четвъртък е денят на Свети Николай, според църковното учение.

На 8 май 2018 г (вторник) от 18 часа ще бъдат посрещнати мощите пред храма от викарния епископ Иеротей на Сливенския митрополит и бургаското свещенство.

Мощите ще останат в храма до неделя, 13 май 2018 г, когато ще бъдат изпратени по същия тържествен начин. Мощите идват от Стара Загора с благословението на старозагорския митрополит Киприян, там те се намират в новостраящия се храм Свети Игнатий Старозагорски, с председател-свещеник Климент Илиев.  

Коментари

Още от последните новини