За чудо и приказ: Ето как изглежда отвътре най-новото училище в Бургас (галерия) 

За чудо и приказ: Ето как изглежда отвътре най-новото училище в Бургас (галерия)  - E-Burgas.com

Всяка стая е обзаведена по различен начин според нуждите на децата

Просторни светли коридори с много цветя и приветливи класни стаи, обзаведени според нуждите на децата, посрещат първите ученици в най-новото бургаско училие "Александър Георгиев Коджакафалията".

Училището е разположено в сградата на бившия интернат, който претърпя основен външен и вътрешен ремонт през последната година. Сега сградата има изцяло нов облик, след като бе санирана, в двора бяха изградени нови спортни площадки и озеленяване, а стаите и коридорите претърпяха пълна промяна на визията и функцията си. Освен това училището бе свързано чрез топла връзка със сградата на Френската и Математическата гимназия. 

В коридорите са монтирани шкафчета, в които учениците ще могат да оставят учебниците и помагалата, които използват в училище и така няма да им се налага всеки ден да носят тежките раници. Шкафчетата вече са надписани с имената на децата, които ще получат ключ за тях. В стаите пък има проектори, които ще прожектират образователни филмчета на учениците. Всяка стая е обзаведена по различен начин, според образователната програма.

Днес те бяха украсени с балони и моркови, пълни с ламокства, които да повдигнат настроението на учениците за първия им учебен ден. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини