Ясна поляна празнува този уикенд

Ясна поляна празнува този уикенд - E-Burgas.com

Ясна поляна ще отбележи своя селищен празник, като тази година той ще бъде посветен на 90 годишнината от рождението на странджанската народна певица Кина Димитрова. Празничната програма е предвидена за 28 и 29 май.
И тази година едно от най-красивите села на община Приморско ще почете своя празник, който по традиция се провежда в последната седмица от месец май. Кметството и читалището са решили празникът да бъде посветен на народната певица Кина Димитрова, която е родом от Ясна поляна.

В програмата за селищния празник са включени концертни изяви, които ще радват жители и гости на селото на 28 май /събота/от 19 часа. В тях ще участват известни странджански певци, сред които Калинка Згурова, Иринка Танева, Златка Ставрева, Георги Драганов , проф.д-р Стефан Чапкънов – все личности, чието творчество се преплита с това на Кина Димитрова. В концертната програма участие ще вземат още Катя Георгиева, Никола Кузманов, Димо Трънчето и оркестър "Веселие". От 21.45 часа са предвидени традиционните за Ясна поляна нестинарски танци.
На следващия ден – 29 май от 10 часа ще се проведат традиционните народни борби. Силни момчета, любители и професионалисти от цялата страна, ще премерят сили на тепиха в Ясна поляна.

Коментари

Още от последните новини

Светът
Ясна поляна празнува този уикенд - E-Burgas.com

TikTock

Светът
Ясна поляна празнува този уикенд - E-Burgas.com

Африка