Вятър, облаци и дъжд в голяма част от страната

Вятър, облаци и дъжд в голяма част от страната - E-Burgas.com

Времето на Балканите в следващите 2 дни ще се определя от мощна система с ниско атмосферно налягане, която се движи в Средиземноморието. Вторник ще е облачен и ветровит, а в югозападната половина на страната – дъждовен. В планините на Югозападна България дъждът ще преминава в сняг и по високото временно снеговалежите ще са обилни.

В късните часове на деня валежите постепенно ще намаляват и ще спират. Температурите в ранния следобед – между 8 и 17 градуса, най-топло ще е в Североизточна България, където валежи не се очакват.

В сряда облачността от североизток на югозапад ще се разкъсва. Облачно ще остане само в крайните югозападни райони, а вятърът около и след обяд ще е по-силен в областите на Югоизточна България. Четвъртък, петък и събота валежи не се очакват. Поривите на вятъра в обедните часове с всеки ден ще са по-слаби, а дневните температурите ще се повишават. В края на седмицата в следобедните часове термометрите отново ще показват стойности около 20 градуса, а по поречието на Дунав – дори и над 20 градуса.

Превалявания, тук-там с гръмотевици - в неделя и в първите дни на другата седмица, когато над страната от север на юг ще премине слабо изразен студен фронт.

Коментари

Още от последните новини