Втори опит: Бургас пуска нова поръчка за подземните контейнери

Втори опит: Бургас пуска нова поръчка за подземните контейнери - E-Burgas.com

Община Бургас ще направи втори опит да вкара боклука под земята, след като обяви нова обществена поръчка за проектиране, доставка и монтаж на подземни контейнери за разделно събиране на отпадъци. Припомняме, че първи такъв опит бе направен през месец август тази година, но малко след това поръчката бе прекратена, заради установени нарушения при откриване и провеждане на процедурата. По всичко изглежда, че нередностите вече са отсранени и може да се пристъпи към същинското търсене на изпълнител, който ще се бори за поръчката за цели 3 027 500 лв. без ДДС. 

Идеята е до 5 години да бъдат изградени 240 нови подземни контейнера на различни места в Бургас. Това трябва да се сложи край на грозните гледки и неприятните миризми, на които бургазлии стават свидетели, особено през летните месеци.

Местата ще бъдат определени съобразно инвестиционната програма на община Бургас.  Това включва площадни и междублокови пространства, пешеходни алеи, улици и тротоари и други зони за обществен достъп. Боклукът ще се събира разделно, като пластмаса, картон, стъкло, хартия и органични отпадъци ще има отделни кофи. 

В Бургас вече има подземни контейнери на няколко места. Такива има на площад "Тройката" и нова обновената ул. "Батенберг". Още при изграждането им от общината обявиха, че ще продължат с добрата практика, ако тя бъде възприета добре от бургазлии. 

Коментари

Още от последните новини