Втора детска градина в Бургас ще провежда обучения сред природата

Втора детска градина в Бургас ще провежда обучения сред природата - E-Burgas.com

Още една детска градина в Бургас се присъедини към инициативата за обучение и игри на децата в предучилищна възраст сред природата. След като преди няколко дни ОДЗ "Надежда" заяви желание за въвеждане на практиката "горска" детска градина, взаимствана от Дания, сега това направи и ОДЗ "Звездица Зорница".

В детското заведение от няколко години има изградена и оформена биоградинка, където  децата заедно със своите родители и учители полагат грижи, придобиват нови знания, умения и компетенции за отглеждане на различни видове култури.

За да продължи възпитанието на малчуганите как да се отнасят грижливо към растенията и животните и създаване на първите им връзки с природата, през юли в околностите на града ще се организира "Забава в горската дъбрава". Целта й е в рамките на една седмица децата да имат пряк досег с природата. Образователните експерти са убедени, че така се поражда в децата чувството на любов и грижа към заобикалящия ги свят.

Заниманията на малчуганите сред природата няма да са хаотични, а ще бъдат систематизирани, за да бъде по-пълноценен престоя им на открито. Всеки ден ще бъде с различна тематика. Първият ден ще бъде отреден за ориентиране в природата, втория - за изучавяане на птиците в гората, третия - за наблюдение на растенията, а четвъртия и петия ден - съответно за народни игри и спортно-подготвителни игри.

Под професионалната грижа на педагозите и помощник-възпитателите в ОДЗ№2 "Звездица Зорница" децата ще имат възможност да изживеят незабравими и вълнуващи мигове сред природата.

Община Бургас пожелава на всички бургаски ученици весела пролетна ваканция.

Коментари

Още от последните новини