Всяка втора декларация за доходите е подадена по електронен път

Всяка втора декларация за доходите е подадена по електронен път - E-Burgas.com

Почти всяка втора декларация за облагане на доходите на физическите лица е подадена по електронен път с ПИК или електронен подпис, сочи статистиката на НАП. Общо приетите декларации до този момент в страната са 320 000.

4150 от тях са постъпили в офис Монтана. 2715 са подадени на хартиен носител, а 1435 по електронен път – 924 с ПИК и 511 с електронен подпис.

В офис на НАП-Враца досега са приети 6 055 годишни декларации от физически лица, всяка трета е изпратена по интернет, като за първи път подадените с ПИК са повече от подадените с електронен подпис.

 

От началото на годината в офис Враца са подадени близо 1 000 заявления за издаване на ПИК.Срокът за подаване на декларациите за облагане на доходите изтича на 30 април 2018 г. До тогава трябва да се преведе и декларираният данък за довнасяне по годишните формуляри, напомнят още от НАП.

Най-лесният и бърз начин за подаване на декларацията е по Интернет с ПИК. Персоналният код може да се получи безплатно от всеки офис на НАП. Декларациите могат да се изпратят още чрез интернет, подписани с електронен подпис, както и да се подадат по пощата, с обратна разписка, на място в някои пощенски станции, както и в офисите за обслужване на клиенти на Агенцията.

Коментари

Още от последните новини