ВСС премести две съдийки от София в Бургас

ВСС премести две съдийки от София в Бургас - E-Burgas.com

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет премества Марина Николова – съдия в Административен съд – София-град, с ранг „съдия в АС“ на длъжност „съдия“ в Административен съд – Бургас и Ванина Колева “съдия в Административен съд – Бургас, с ранг „съдия в ОС“на длъжност „съдия“ в Административен съд – София- град.

Съдия Марина Николова е от гр. Бургас, има 12 г. и 5 м. общ юридически стаж. Била е съдия в Административен съд – София и прокурор в Районна прокуратура – Бургас. Повишена е в ранг „съдия в АС“, съгласно решение на Съдийската колегия на ВСС от 19.07.2017 г.

Магистратът встъпва в длъжност от днес 02.10.2017 г., като поема изцяло делата на съдия Ванина Колева и това няма да наруши работата на съдиите в Административен съд – Бургас и ефективността на правораздавателната дейност.

Съдия Ванина Колева е с общ трудов стаж в органи на съдебната власт 11г. и 6 м, като от тях последните 2 г. и 6 м. беше съдия в Административен съд – Бургас. Ванина Колева има образователна научна степен – доктор по Право (Международно право и международни отношения – Международно публично право).

 

Коментари

Още от последните новини