Все повече случаи на повторно заразени с Covid-19 у нас

Все повече случаи на повторно заразени с Covid-19 у нас - E-Burgas.com

Тревожна тенденция за заразяване с коронавирус се наблюдава в България. Вече има случаи и на повторно заразяване. И сигналите за такива случаи се множат, предава bTV.

Оказва се обаче, че здравните власти у нас не следят за повторно боледуване. Само във ВМА има 4 случая на медици, повторно диагностицирани с вируса – две медицински сестри, хирург и медицински секретар.

Те са излекувани от COVID-19 преди месеци – някои преди 3, други преди цели 8. А сега отново дават положителни проби. 

Трима от тези четирима медици карат повторното заразяване леко, един е в по-тежко състояние. От болницата коментираха, че специалистите нямат обяснение на какво се дължи повторното заразяване.

От здравното министерство и РЗИ заявиха, че те не засичат дали даден пациент вече е попадал в системата или не. Според вирусолози, за да се говори за повторна инфекция трябва да е доказано чрез генетичен анализ, че в двата случая вирусът е различен и става дума за втора независима инфекция.

При първичното заразяване, оказва се, вирусът може да се е задържал в организма и след известно време да се развие отново, без това да се води повторно заразяване.

Поредно огнище на коронавирус у нас е в социална институция. 94 от 116 души са позитивни в дома за лица с умствена изостаналост в каварненското село Българево. Заразени са и десет души от персонала.

Анкета
Коментари

Още от последните новини