Времето: Иде студ!

Времето: Иде студ! - E-Burgas.com
[caption id="attachment_124096" align="aligncenter" width="600"]Снимка: dnes.bg Снимка: dnes.bg[/caption]
Във вторник ще се появи слаб, в Източна България и умерен вятър от север- североизток, който ще се усилва и с него ще започне да нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи и над по-голямата част от страната ще е значителна, на места ще има и слаби валежи от дъжд.
Атмосферното налягане ще се повиши и ще бъде значително по-високо от средното за месеца.Над планините облачността ще е значителна, с повече слънчеви часове преди обяд над масивите от Западна България. На места ще превали слаб дъжд, над 1700-1800 м - слаб сняг.
Ще духа силен, по-високите и открити части до бурен вятър от север-северозапад, който привечер ще се ориентира от североизток. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 м ще е около 3 градуса, на 2000 м - около минус 2 градуса.
По Черноморието облачността ще е значителна и на места ще има слаби валежи от дъжд. Ще се появи умерен вятър от север-североизток, който ще се усилва и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са между 7 и 10 градуса. Вълнението на морето ще е 2- 4 бала. Температурата на морската вода е 9-11 градуса.
През нощта срещу сряда и през деня с умерен, по Черноморието - силен североизточен вятър, ще продължи да нахлува студен въздух и температурите ще се понижат още - минималните в цялата страна ще са отрицателни, а максималните ще са между минус 3 и 2 градуса.
Ще остане ветровито, застудяването ще продължи и дневните температури в цялата страна ще са под 0 градуса, доста студено ще бъде и в новогодишната нощ.
 
Коментари

Още от последните новини