Връщат в ареста педофил, насилил доведената си дъщеря

Връщат в ареста педофил,  насилил доведената си дъщеря - E-Burgas.com

По внесен частен протест на Окръжна прокуратура Бургас,  Апелативният съд в града отмени определението на Окръжния съд в града и определената от него „парична гаранция“ в размер на 5000 лв. и наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на обв.САВА Д. на 35г.

Обвиняемият е с повдигнато обвинение от 16.06.2016г. за извършено изнасилване на малолетно момиче /13г./, като е принудил детето към това със сила и заплашване – престъпление по чл.152 ал.4 т.1 вр. с ал.1 т.2 от НК.

За това тежко умишлено престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 10г. до 20г.

Съдът уважи аргументите на Прокуратурата за това, че по делото са налице достатъчно доказателства, които да изградят обосновано предположение, че именно обвиняемият е извършител на деянието.

Възприето е становището на наблюдаващия прокурор, че престъплението е с висока степен на обществена опасност, а от тежестта на деятелността може да са направи извод за налична реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление или да се укрие с цел избягване реализирането на наказателната отговорност. Допълнителен аргумент е и факта, че до м.VІ.2016г. обвиняемият е съжителствал с майката и самата пострадала и ако това съжителство продължи или се създадат условия за контакт между лицата, е възможно същият да се опита и да повлияе на свидетелите с цел промяна на първоначално депозираните им показания или прикриване на факти и обстоятелства от значение за предмета на доказване.

Съдът е определил и 2 м. срок, в който ново искане на обвиняемото лице за промяна на взетата мярка за неотклонение, ще е недопустимо.

Определението на  Апелативен съд - Бургас е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Коментари

Още от последните новини