Впечатляваща колекция от великденски яйца в Зоо Бургас (видео)

Впечатляваща колекция от великденски яйца в Зоо Бургас (видео) - E-Burgas.com

Утре всяко дете, посетило комплекса, ще получи боядисано яйце за подарък

С богата колекция от великденски яйца могат да се похвалят от Зоо Бургас дни предни големия християнски празник. В зоокъта край Бургас се отглеждат десетки видове екзотични птици, което е позволило на собствениците да съберат голям брой яйца с различен размер и окраска. 

Те са направили и интересно откритие, което според тях е слабо известно и не може да бъде намерено в учебниците по биология. Става дума за една интересна зависимост между големината на яйцето и продължителността на живота на птицата, която се излюпва от него. Оказва се, че пиленцата от най-малките яйчица живеят най-кратко, а тези от най-големите имат най-голямата продължителност на живота. Пропорцията важи за всяко следващо яйце в редицата от най-малкото към най-голямото. Повече подробности за интересното явление разказва Елеонора Дъбова, която е новият управител на Зоо Бургас. 

Всеки посетител през следващите дни ще има възможност да разгледа колекцията от яйца, както и екзотичните птици, които са ги снесли. От Зоо Бургас пък са приготвили подарък - боядисано великденско яйце за всяко дете, което утре посети зоокомплекса. 

Видео
Коментари

Още от последните новини