Волен Сидеров отново клати правителството: Затварят заведения с незаконни бележки (ВИДЕО)

Волен Сидеров отново клати правителството: Затварят заведения с незаконни бележки (ВИДЕО) - E-Burgas.com

Депутатът дойде да иска лично обяснение в РЗИ-Бургас, но летен вирус в детски лагер го размина с д-р Георги Паздеров

Нови скандални обвинения към правителството отправи председателят на групата на Патритотите Волен Сидеров, този път директно от Бургас. Тема на неговото негодуване са постъпилите десетки сигнали и оплаквания от сдружения, асоциации, ресторантьори и представители на туристическия бранш, че в момента правителството използва държавни институции и им задава „шпицкоманди“ срещу определени заведения за сметка на други.

„Точно определени заведения са обект на ежедневни проверки от тежковъоръжени и маскирани полицаи, които проверяват младежи, деца и девойки, лични карти, с какви автомобили са и т.н. Всичко това убива една част от българския бизнес, за сметка на друга. Други олигарси в Бургаския регион не биват закачани и пипани с пръст. Има едни братя, които даряват апартамент в Свети Влас на всеки, който дойде на власт. В техния затворен комплекс не стъпва нито РЗИ, нито МВР, там е табу. В момента там много успешно почиват членове на правителството. Там дъни музика цяла нощ, но никой не отива да го спира заведението „Планет“ и да му лепи забранителни бележки“, обясни Сидеров.

Той показа копие на бележките, с които биват запечатвани заведенията с надпис „Обектът е спрян от експлоатация до отстраняване на нарушените здравни изисквания“ и подчерта, че са незаконни. „Кои са тези изисквания, в Закона няма такова позоваване. РЗИ-Бургас няма право да извършва това. Затова съм тук за да разбера кой дава нареждания да действат по този начин и да лепят незаконни бележки“, коментира още народният представител.

Чрез медиите в Бургас той се обърна към правителството, като заяви, че ще настоява на утрешния Министерски съвет да бъде входирана извънредна точка в Дневния ред, която да разгледа поведението на определени членове на правителството, както и Бойко Борисов да отговори официално командировал ли е хора да идват по морето „да действат като военни хунти и да правят каквото си искат“.

„Породени са много съмнения и въпроси за корупция, лобизъм, двойни стандарти. Представям си какво се случва в другите сфери, които са свързани с концесии например. Това са 650 концесии за природни богатства – какви са договорите, условията, какви са щетите за България – милиарди, а ние се занимаваме с кръчми и лифтове“, добави Сидеров.

Междувременно срещата му очи в очи с директора на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров не се състоя, тъй като вторият отишъл на извънредна проверка в детски лагер, където върлувал вирус. За сметка на това пред депутата застана д-р Марияна Кофинова, компетентна по нашумелия въпрос. Вижте част от разговора им във видеото.

 

Видео
Коментари

Още от последните новини