Военният министър: Не предвиждаме допълнителни мерки по границата

Военният министър: Не предвиждаме допълнителни мерки по границата  - E-Burgas.com
Снимка: nova.bg

Вътрешният министър Пламен Узунов и министърът на отбраната Стефан Янев посетиха пунктовете на българо-турската граница. Двамата се запознаха с актуалната ситуация и проведоха срещи със служителите на „Гранична полиция“ и на Българската армия.

Не предвиждаме допълнителни мерки по границата с оглед актуалната ситуация. Организацията се запазва и се изпълняват законовите изисквания както за осъществяване на дейността по ГКПП, така и по отношение на охраната на границата“, заяви на брифинг в Малко Търново Стефан Янев.

„Извършва се актуализация на плановете, разполагаме с картина за голяма част от българските граници в момента. Имаме готовност да защитим държавната граница по начина, по който е записано в нашето законодателство“, допълни още Янев.

По думите му в момента около 200 са командированите военни, които изпълняват задачи съвместно с граничните полицаи по цялото протежение на границата.

Вътрешният министър Пламен Узунов поясни, че в хода на днешната инспекция е констатирано, че дейностите, предвидени от изпълнителите на проектите по изграждане на възпрепятстващото инженерно съоръжение, се изпълняват в срок. Остават около 12 км в района на Хасково, които трябва да бъдат завършени до 31 май 2017 г.

В района на Бургас от общо 59-километров участък 47 км вече са изцяло изградени, остават 12 км, като срокът на завършване е към средата на месец май тази година.

„Надяваме се, че след като изградим това инженерно съоръжение, българската граница ще е още по-сигурна“, допълни вътрешният министър. 

Източник: nova.bg

Коментари

Още от последните новини