Военните моряци почетоха паметта на загиналите за свободата

Военните моряци почетоха паметта на загиналите за свободата  - E-Burgas.com
Снимка: ВМС

Всяка година на Архангелова /мъжка/ задушница Българската армия провежда военни ритуали с /панихиди/ в памет на загиналите във войните български воини.

На 4 ноември 2017 г. представителни части на Военноморските сили участваха в ритуали в общините Варна и Бургас.

На ритуала в град Варна, организиран съвместно от Варненска и Великопреславска Света митрополия и командването на Военноморските сили, участваха Представителният духов оркестър и почетен караул от ВВМУ „Н.Й.Вапцаров”, представители на държавната и местна власт.

В района на Старите гробища пред „Паметника на загиналите офицери, подофицери и войници във войните 1912-1918 г.” строят на почетен караул на Военноморските сили бе приет от началника на Щаба на ВМС капитан І ранг Георги Пенев. Варненския и Великопреславски митрополит Йоан отслужи заупокойна молитва и бяха поднесени венци и цветя.

Бяха поднесени цветя и на гроба на капитан І ранг Димитър Добрев.

На ритуала в град Бургас участваха военнослужещи от военните формирования от гарнизон Бургас и представителния духов оркестър на община Бургас. Строят на представителните блокове бе приет от началника на Щаба на Флотилия бойни и спомагателни кораби капитан І ранг Велко Велков.

Почит към хилядите знайни и незнайни герои, загинали за свободата на родината отдадоха  представители на държавната и местна власт от град Бургас. Представители на бургаското духовенство отслужиха заупокойна молитва в памет на загиналите. Ритуала продължи с поднасяне на венци и цветя пред паметника на 24-ти пехотен Черноморски полк пред Военен клуб Бургас.

 

Коментари

Още от последните новини