Водят бургаските деца в кравеферми и мандри, учат ги откъде идва млякото

Водят бургаските деца в кравеферми и мандри, учат ги откъде идва млякото  - E-Burgas.com

С интересни кулинарни състезания, изложби, демонстрации, беседи и спортни турнири малчуганите от всички детски градини в Бургас ще се включат в инициативата "Храни се разумно, живей здравословно" през месец март.

Тя е част от програмата на Община Бургас за здравословно хранене и физическа активност, която бе въведена в детските градини и училища по инициатива на кмета Димитър Николов. С реализирането й стартира поетапно преоборудване на кухните във всички учебни заведения, а в менютата се включиха само здравословни ястия.

Предвидени са посещения до кравеферми, фурни за хляб и за закуски, мандри, за да разберат малчуганите откъде идват любимите им продукти.

Целта на  програмата е промяна на хранителните навици и повишаване културата на хранене на децата, като идеята е това да повиши здравословния и физически статус на подрастващите.

За да е максимално ефективна, Община Бургас включва в различните инициативи и родителите. По този начин децата по-лесно привикват към балансиран хранителен режим, който ще им осигурява повече енергия и ще подпомага физическото им и ментално развитие.

Коментари

Още от последните новини