Водолази търсиха съкровища край Ахтопол

Водолази търсиха съкровища край Ахтопол - E-Burgas.com

Повече от 40 любители-водолази се включиха в търсене на съкровища на морското дъно край Ахтопол. Атрактивното събитие беше част от фестивала „Diving Fest 2017”, който се проведе в морския град. Негов организатор беше Водолазно училище „Синхрон” в Бургас. Фестивалът се провежда за осма поредна година.

Предметите- обект на търсене от гмуркачите, бяха всъщност предварително поставени на дъното на морето съвременни глинени съдове, които участниците в гмуркането трябваше да намерят в дълбините и да извадят на повърхността.

„Радвам се, че и този път имаше много участници във фестивала. Когато го проведохме първата година, бяхме избрали слоган за събитието: „Начало на една традиция”. Хубаво е, че провеждането му наистина се превърна в традиция и през годините той се радва на все по-голяма популярност”, разказа за e-Burgas.com Стоян Димитров от Водолазно училище „Синхрон”. Той благодари на многото доброволци, които се включиха в инициативата, за да я подкрепят и положиха усилия тя да се състои успешно според предварително набелязаната програма.

Галерия
Коментари

Още от последните новини