Водата поскъпва в цялата стран

Водата поскъпва в цялата стран - E-Burgas.com

След поскъпването на водата от 1 април в столицата същото ще стане след време и в другите райони на страната. Това стана ясно от изявление на председателя на КЕВР Иван Иванов в сутрешния блок на бТВ днес.

Според него причина за вдигането на цените са влезлите в сила нови нормативни изисквания. „Всички ВиК оператори трябва да приемат нови бизнеспланове за периода до края на 2021 г. и респективно нови цени. До момента това е направено само в „Софийска вода”, но са в ход и другите ВиК дружества. Постъпването навсякъде ще е различно. То ще зависи от това къде има пречиствателни станции и къде ще са повече разходи за постигане на показателите за чистота на водата. В бизнес плановете на дружествата ще се въведат и изисквания за намаляване на загубите на вода и качествените й показатели”, обясни Иванов и припомни, че за София поскъпването на водата е с18% до 2,16 лв./куб. м.

„Решенията които взехме миналата седмица и ще вземе тази са трудни. Знам, че това създава определени затруднения за гражданите и бизнеса, но те са изцяло са обосновани и почиват на ясна логика”, се оправда шефът на КЕВР. По думите му било голяма спекулация е, че цените са обявени след изборите.

Коментари

Още от последните новини