Внимание! Нова измама плъзна из Фейсбук

Внимание! Нова измама плъзна из Фейсбук  - E-Burgas.com

Десетки потребители спечелиха скъпи лаптопи и телефони от томболи във фейсбук. За да ги получат, трябваше да си платят. Томболите обаче се оказаха лъжа, а наградите останаха мираж, съобщават от БНТ. 

Потребителите участват в томбола, в която могат да спечелят пет лаптопа. Те трябва да си изберат числи от 1 до 100 и да чакат печелившият да бъде изтеглен. 

Не след дълго идва щастливата новина - спечелили са скъп лаптоп. Лаптопът обаче бил в Англия и трябвало да платят 33 лева и 50 стотинки за доставката - или с банков превод на британска сметка, или с куриерска пратка към българин в Благоевград.

Томболата е организирана от страницата „Да се посмеем“. Според нея печелившите са петима. След проверка на Мариана обаче победителите се оказват много повече. Участниците се съмняват, че изобщо някой ще получи лаптоп.

От страницата пишат, че наградите са осигурени от английска компания с името „Мобистайлс“. Споменатият адрес обаче е в Уелс. В правителствения регистър на Великобритания няма такава компания. Лицето за контакт в Благоевград се казва Виктор Митев. Посочено е и ЕГН. От БНТ са потърсили Митев на два номера, предложени от организаторите, но никой не отговори на обажданията.

„Да се посмеем“ далеч не е единствената страница с подобни игри. Създателите ѝ признават, че е свързана с поне една друга - „Мачкай За Да Те Уважават“. Печеливши от нейна предишна томбола са уведомени по същия начин, но името на фирмата, номерата за връзка и ЕГН-то на Митев са различни.

Коментари