ВМРО твърдо против изграждането на бежански лагер в Странджа

ВМРО твърдо против изграждането на бежански лагер в Странджа - E-Burgas.com

Служителите от "Гранична полиция" имали спешна дума от екипировка и медицински материали

Абсолютно не сме съгласни с идеята на министър Румяна Бъчварова, да бъде изграден нов бежански лагер на територията на Странджа. Това заяви евродепутатът от ВМР Ангел Джамбазки, който бе на посещение днес в Бургас.

Според него няма нищо вярно в писанията, според които от ВМРО са одобрили подобен план.

"Мястото на бежанските лагери е в пограничната бразда. Все пак говорим, че един ден след края на войната, тези хора ще трябва да се приберат по домовете си. Нека ги настаним по-близо до тях" заяви още Джамбазки. Според него не трябва да се повтаря грешката с изграждането на бежански лагер в района на "Овча купел" и че ако изобщо има такъв лагер в населно място, то той трябва да бъде от изцяло затворен тип.

Джамбазки говори и за срещата си с представители на гранична полиция през последните дни. От тези срещу станало ясно, че служителите изпитват остра нужда от нови обучени кадри, екипировка, санитарни материали, дезифектанти и други подобни пособия. В момента голяма част от служителите закупували дрехи и техника от собствения си джоб, поради продължителна липса на средства.

"Нормално е служителите, които всеки ден имат досег с лица, които не са имунизирани и могат да пренасят всякакви болести, да се чувстват защитени преди да се приберат при семействата си" заяви евродепутатът. 

Джамбазки намекна, че проблемът може да се реши с гласуваните преди два дни 160 млн. лв. от ЕС за пограичните райони на България. 

Коментари

Още от последните новини