Вместо Спирит: Nazareth и Тhe Animals забиват в Бургас на 19 aвгуст!

Вместо Спирит: Nazareth и Тhe Animals забиват в Бургас на 19 aвгуст!  - E-Burgas.com
The Animals на концерт в Полша през 2016 година

Легендите от Nazareth и Тhe Animals ще имат концерт в Бургас на 19 август. Това става ясно от входирана докладна записка от зам. кмета Йорданка Ананиева в Общински съвет - Бургас. 

В Община Бургас постъпи предложение от продуцентска къща Alan Cottam Agency Ltd., England за включване на Бургас в европейско турне с участието на Dan McCafferty - NAZARETH &ТНЕ ANIMALS, което не е предвидено в културната програма на Общинско предприятие „Летен театър, фестивали и концерти“. Според Ананииева ривличането на световно известните имена би увеличило туристическия поток към гр. Бургас в края на активния летен сезон.

Дан Маккафърти (Dan McCafferty) е от основателите и вокалист на британската хард рок група Nazareth. Участва във всички албуми на групата и издава два солови албума - „Dan McCafferty“ и „Into The Ring“.

Дан Маккаферти заедно с групата си Nazareth имат издадени 23 студийни албума, както и няколко от изпълнения на живо. Групата е създадена в Шотландия през 1968 година. Енимълс (на английски: The Animals, в превод 'Животните') е английска блус рок група, основана през 1962 година в Нюкасъл ъпон Тайн.

Концертът ще се осъществи на 19 август Летен театър - Бургас, като по този начин музиканти от световен ранг ще концертират в Бургас, като бургаската публика ще се докосне до техния неповторим талант.

За организиране на събитието са необходими средства в размер на 40 000 (четиридесет хиляди) лева, които ще бъдат покрити от приходите реализирани от организацията на събитието.

Коментари

Още от последните новини