Владимир, който прегази колоездач, не дойде на мярката, тълпа от 50 души побесня пред съда

Владимир, който прегази колоездач, не дойде на мярката, тълпа от 50 души побесня пред съда - E-Burgas.com

Обвиняемият Владимир Колев, който блъсна и уби млад колоездач в Приморско, не се яви на мярката, която трябваше да се гледа в Бургаския съд днес и с това предизвика гнева на тълпа от около 50 души, който дойдоха да протестират. Той е пуснал жалба, в която обяснил че имал здравословни проблеми и затова на заседанието днес присъства само неговият адвокат.

„Първо сменят часа заради него, после решават, че няма да дойде! Това е възмутително, кой ги решава тези неща, какъв е този – десет пъти съден, стои на свобода и трепе хората наред!”, викаха от тълпата пред стълбите на Окръжен съд след като събралите се протестиращи разбраха от журналисти, че Владимир няма да дойде.

„В какво общество живеем и за какво се борим. Човек с над 10 присъди срещу един, който е с колело. Това са два различни свята, осъзнавате ли за какво става въпрос и ние какво допускаме като общество. Аз се боря за това, че не искам този човек след две години да бъде около нас!”, коментира Гергана Константинова.

„Апелирам българското правосъдие да гледа на този случай не като ПТП, защото ПТП е когато има технически проблем – нередност на пътя или автомобила, а в този случай това според мен трябва да се квалифицира като убийство”, сподели мъж, представил се като Георги.

В момента магистратите обсъждат мярката му за неотклонение.  

Галерия
Коментари

Още от последните новини