Ето каква риба се лови сега по Южното Черноморие

Ето каква риба се лови сега по Южното Черноморие - E-Burgas.com

Въпросът коя риба е прясна щом си я поръчаме в заведение или я купим от магазина, си задават не само туристите, почиващи по морето. На всеки му се иска, щом му кажат, че рибата е прясна, тя наистина да е такава. Това, за съжаление, не винаги се случва.

Морските хора добре знаят, че през една немалка част от годината, богатия асортимент от рибни ястия във всяко едно меню са приготвени от замразени продукти.

Ето какво улавят рибарите на юг от Бургас. През последната седмица морето е благосклонно към тях. Стари морски вълци, които имат лодки по Южното Черноморие се похвалиха, че в мрежите им влизат немалко количество попчета и сафрид. Имало също и хамсия, дребен карагьоз и илария.

До момента, когато се очаква да пристигнат чернокопът и паламудът обаче има още много време. Деликатесните видове се появяват обикновено през септември, а най-многобройни пасажите им са от края на октомври до към средата на ноември. Тогава рибите са и най-вкусни, обясняват рибарите. И са особено подходящи за мариноване, веене и консервиране по различни други традиционни начини.

Галерия
Коментари

Още от последните новини