Ветроходците в Бургас ще имат нова сграда

Ветроходците в Бургас ще имат нова сграда  - E-Burgas.com

Избран е изпълнител на строителството на сградата за ветроходен център, съобщава сайта Maritme.bg. Новата сграда ще се строи в терминал Бургас Изток 1 по поръчка на ДП „Пристнищна инфраструктура“

Тя ще бъде мултифункционална и ще осигурява възможности за провеждане  за повеждане на европейски и световни шампионати, заяив пред сайта генералният директор на ДПИИ Ангел Зубартов. 

"Миналата година градът посрещна престижното Европейско първенство по ветроходство в клас 420 и 47 за мкадеи, в което участваха младежи от над 30 държави. През следващата година предстои да бъде проведен кръг на Европейскя шампионат клас „Оптмист“, на който отново се очаква да участват голям брой състезатели. Тези спортни прояви пораждат нуждата от изграждането на нов ветроходен център, в който да се помещават зала за обучение и пресконференции, административен кабинет, медицински кабинет и зала за спортно-възстоновителни дейности. Целта е да предоставим добри условия за подготовка на спортистите." заяви още Зубартов. 

В прилежащото територия ще бъдат осигурени зони за отдих и мероприятия на открито. Проектът ще продължи реализирането на концепцията за развиване на яхт клуба, като спортен обект и място за провеждане на международни регати. 

Коментари

Още от последните новини