Весел детски празник ще отбележи Световния ден на оралното здраве в Бургас

 Весел детски празник ще отбележи Световния ден на оралното здраве в Бургас - E-Burgas.com

* Събитието на 20 март ще започне в 15.30 часа във фоайето на Държавната опера с консултации с изявени дентални специалисти

В истински детски празник ще се превърне отбелязването на Световния ден на оралното здраве - 20 март, чийто домакин тази година ще бъде Бургас. Голямото събитие ще бъде в залата на Държавна опера-Бургас от 15.30 часа. Това стана ясно по време на пресконференция в залата на Община Бургас, посветена на празника на денталното здраве.

"Радвам се, че градът ни ще бъде домакин на едно от най-значимите събития на денталните здравни специалисти. Всяка година Бургас посреща най-изявените в страната лекари в денталната медицина. Това е важно, защото независимо от възрастта на човека здравето на зъбите и устната кухина винаги е от значение за общото здравословно състояние и комфорта на живот. Да не забравяме, че усмивката е определящ фактор за визията и красотата на всеки човек", сподели кметът на Бургас Димитър Николов.

Програмата на 20-ти март в Държавна опера-Бургас ще бъде изпъстрена с много музика, песни, танци и куклен театър, посветени на опазването на здравето на устата и зъбките. Тази година темата на кампанията ще бъде - "Обединени за здравето на устата".

"Имаме 20-годишно успешно партньорство и приятелство с Община Бургас. Аз също съм бургазлия и като такъв се радвам, че тази година празникът на лекарите по дентална медицина ще именно тук", заяви председателят на УС на Български зъболекарски съюз и съветник в Съвета на Световната дентална федерация д-р Николай Шарков.

Събитието ще започне още в 15.30 часа с 10 пункта във фоайето на Държавната опера, на които всички деца, родители и посетители ще имат възможност да се консултират с изявени дентални специалисти, както и да наблюдават демонстрация на правилно миене на зъбите и поддържане на устната хигиена с най-новите дентални пасти и продукти.

В 16.30 часа ще започне същинския празник за децата и родителите с много музика и подаръци, като на сцената в залата ще излязат Дон Кариес, Чук и Пук, а аниматори, облечени като плодове и зеленчуци, и шоколади и бонбони, ще забавляват децата.

Организаторите поканиха всички бургазлии и гости на града да посетят и споделят с тях големия празник на зъбките, като споделиха, че входът ще бъде свободен.

На пресконференцията присъстваха още директорът на общинската дирекция "Социални дейности" Мая Казанджиева, директорът на ЦПЛР-Бургас Пепа Ангелова, д-р Борислав Миланов - главен секретар на Български зъболекарски съюз, д-р Светослав Гачев от Комисията по нормативни актове и председателят на Районна колегия на БЗС д-р София Буджева.

Коментари

Още от последните новини