Великденски благотворителен базар и кулинарни изкушения организират в Созопол

Великденски благотворителен базар и кулинарни изкушения организират в Созопол - E-Burgas.com

В навечерието на най- светлия християнски празник „Великден“ община Созопол отправя покана за участие в благотворителен базар към всички жители и гости. Кулинарният базар се провежда за десета година и има за цел  да помогне на най- уязвимите и нуждаещи се в обществото. На него майсторите на кулинарните изкушения от Созопол и цялата община ще предоставят с благотворителна цел своите произведения като вложат целия си майсторлък.

Събраните средства ще бъдат дарени на децата от трите социални центъра на територията на община Созопол- в гр. Созопол, в гр. Черноморец и в с. Атия.

Благотворителният кулинарен базар, посветен на Великден ще се проведе на 1 април 2018 г./ неделя/ от 12.00 ч. в р-т „ Селена“. Кулинарните изделия могат да бъдат предоставени и подредени в р-т „Селена“ от 10.00 ч. до 11.30 ч.

Откриването на изложбата ще бъде в 12.00 ч., а продажбата на кулинарните експонати ще продължи до 13.00 ч.

Традиционният Великденски базар привлича благотворителността на хората от цялата община. С вкусни ястия и оригинални сладкиши редовно участват институции, ресторанти, неправителствени организации и кметства.

Желаещите да се включат в него могат да участват както с великденски ястия и сладкиши, така и с предмети и сувенири, които да направят благотворителното събитие още по-красиво и пъстро.

Всеки може да се включи и като закупи от предоставените ястия и предмети, допълват от песцентъра на Общината.

 

Коментари

Още от последните новини