Великден с МДБГ в парка - боядисване на яйца и конкурс за домашен козунак

Великден с МДБГ в парка - боядисване на яйца и конкурс за домашен козунак - E-Burgas.com

За втора поредна година на Велики Четвъртък, 5 април, младежите на „Движение България на гражданите” – Бургас организират цветен празник сред природата. Боядисване на великденски яйца на открито и конкурс за най-вкусен домашен козунак очакват жителите на града и неговите гости. Празникът ще започне от 11:00 часа в парка на к-с „Изгрев” (пространството между ЦДГ „Здравец” и детската площадка). За доброто настроение ще се погрижат фолклорните групи „Ветренски славеи” и „Равнечанка”.

Освен че ще изнесат музикална програма, жените от двете певчески формации ще се съревновават помежду си и коя от тях е успяла да омеси най-добрия козунак. Те ще разкажат пред публиката интересни техники за боядисване на яйца от миналото и ще споделят спомени за Възкресение Христово от детството си.

Организаторите са приготвили бои, флумастери, цветни моливи, украса и всичко необходимо за шаренето на великденските яйца. За малчуганите е предвидено и състезание „намери къде кокошката е снесла своето яйце в тревата”.

Победителите в двете надпревари – за най-красиво изписано яйце и най-вкусен домашен козунак, ще получат специални великденски кошници и грамоти от младежите на ДБГ. За всички останали участници ще има поощрителни награди под формата на образователни книжки, играчки и лакомства.

Част от боядисаните яйца и домашно направените козунаци ще бъдат дарени на социално слаби бургазлии. 

Коментари

Още от последните новини