Веднага след Купата шампионът Нефтохимик започва работа по увеличаване капацитета на зала „Младост“

Веднага след Купата шампионът Нефтохимик започва работа по увеличаване капацитета на зала „Младост“ - E-Burgas.com

Младежкият национал Георги Петров вече е с отбора си в Добрич, Огнян Томов лично го докара от летище Варна

Веднага след като приключи турнирът за Купата на България ръководството на волейболния шампион Нефтохимик ще проведе поредната среща с директора на ОП „Спортни имоти“ Живко Иванов за модернизирането на зала „Младост“. Както е известно шефовете на клуба са твърдо решени домакинските мачове от европейските клубни турнири, на есен, да бъдат играни в Бургас.

„Шансовете това да се случи стават все по-големи. Трябва да се направят подобрения в залата и съблекалните, за да можем да покрием изискванията. Ще разположим сгъваеми конструкции, тип хармоника зад двете крайни линии на игрището и капацитетът на залата ще се увеличи с поне още 500 места. Трябва да се ремонтират и две съблекални, най-вече съдийската стая. Това са напълно изпълними неща“, коментира мениджърът на Нефтохимик Огнян Томов.

Междувременно той лично посрещна на летище Варна вчера младежкият национал Георги Петров, който се завърна в отбора след участие на европейско първенство в Унгария. 17-годишният възпитаник на бургаската Математическа гимназия е неизменна част от националния тим до 19 години и от вчера вече е със съотборниците си в Нефтохимик. Така отбора разчита на всичките си играчи в полуфиналната фаза от турнира за Купата, където днес ще се изравят срещу Монтана.  

Двубоят предизвиква огромен интерес и заради факта, че се изправят множество национални състезатели един срещу друг. Тодор Скримов осезаемо вдигна нивото на Монтана в мачовете за Купата, а Тодор Тодоров също подсили финалиста в шампионата. Николай Учиков пък е най-класното ново попълнение на Петър Дочев, като той спази миналогодишното си обещание да играе в Нефтохимик, ако отбора спечели Купата. Още от тогава той е адаптиран към тима, има опит и с братя Братоеви в Левски.

Полуфиналът срещу Монтана е днес от 16:30 часа и ще бъде предаван пряко по Диема Спорт 2.

Коментари

Още от последните новини