Вече Ангелкова ще сключва договори за концесии и наем на плажове

Вече Ангелкова ще сключва договори за концесии и наем на плажове - E-Burgas.com

Концесиите на морски плажове ще се възлагат, изпълняват и контролират по реда на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие

Депутатите дадоха правомощия на министъра на туризма да сключва договори с концесионерите и тези за наем на морските плажове. Това решиха народните представители след като приеха промени в Закона за концесиите на второ четене, пише Агенция „Фокус“.

Концесиите на морски плажове ще се възлагат, изпълняват и контролират по реда на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

Със законопроекта се дават правомощия на министъра на туризма да извършва подготвителните действия за възлагане на концесии за морски плажове при условията и реда на Закона за туризма, както и да внася в Министерски съвет предложения за възлагане на концесии на морски плажове, да организира процедурите за определяне на концесионер и да сключва договори с концесионерите.

Министърът на туризма ще може още да провежда процедури за отдаване под наем на морски плажове и да сключва наемните договори.

Депутатите регламентираха и възлагането на концесията за морски плаж.

Коментари

Още от последните новини