Вдигат защитни диги по критичните места на езерото "Вая"

Вдигат защитни диги по критичните места на езерото

Започна превантивно изграждане на пясъчни диги по ниските части на езерото Вая и по протежението на бул. "Тодор Александров". Акцията има за цел да предотврати наводнение на пътното платно в случай, че нивото на езерото продължи да се покачва.

Засега такава опасност няма, тъй като водите на Вая са в предупредително, а не в критично равнище. В момента водите на езерото се оттичат безпрепятствено към канала, който свързва Вая с Черно море.

Около 1 000 торби с пясък се поставят в най-ниските места на брега на езерото. В акцията участват над 50 души от общинската служба "Управление при кризи, обществен ред и сигурност", "Пожарна безопасност и защита на населението", доброволци от доброволческите формирование към Община Бургас и хора, лишени от свобода.

Районът е под 24-часов мониторинг, извършван от Информационната система за управление на водите на Община Бургас и при нужда дигите ще бъдат подсилени.

Прогнозата на метеоролозите за Бургас е, че валежите в района ще бъдат краткотрайни и днес и утре не се очакват по-обилни количества дъжд.

Коментари

Още от последните новини