Възстановили Морската градина в Бургас по стогодишни снимки (галерия)

Възстановили Морската градина в Бургас по стогодишни снимки (галерия) - E-Burgas.com

Бойко Борисов пусна новия фонтан с дистанционно управление

По снимки от преди близо 100 години е било възстановено историческото ядро на Морската градина в Бургас. Изискванията на Министерството на културата пък били близо 60, тъй като Морската градина е паметник на парковото изкуство.

Така например е трябвало да бъде съобразен точния брой и позиция на пейките, големината и формата на фонтана, както и озеленяването. За пример бе дадена палмата в кръглата цветна леха вдясно от централната алея е точно същата, като от преди един век. Това заяви кметът Димитър Николов на днешното официално откриване на парка, на което присъстваха премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Премиерът Бойко Борисов бе този, който стартира тържествено и обновения фонтан в близост до Морското казино, като за целта използва специално дистанционно управление. Той честити новата придобивка на бургазлии, а министър Нанков обеща, че в града ще бъдат реализирани още десетки проекти.

Историческото ядро на Морската градина в Бургас се простира от хотел Приморец до паметника на Пушкин. Сега то е напълно обновено с нова алейна мрежа, осветление, паркова мебел и декоративни елементи. Изградени са и два големи резервоара за дъждовна вода, които ще бъдат използвани за поливането на площ от 120 декара. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини