Възпитаниците на НЕГ "Гьоте" дебатираха на немски

Възпитаниците на НЕГ

Състезание на немски език по проект "Jugend debattiert international" се проведе вчера в НЕГ "Гьоте". Събитието получи широка подкрепа от община Бургас в лицето на Тодор Ангелов и Кирил Петков - общински съветници в комисията по образование,

Участващите отбори бяха от Бургас, Сливен и Силистра, а журито бе в състав : г-н Каснер - Консултант-координатор в Централата за училищно дело в чужбина към Гьоте институт, г-жа Вайсьортел  и г-н Каснер - учители  по немски език в Бургас и Варна.

 Това бе поредния кръг от състезнието за ученици от гимназиален етап, на което победител е Иванина Бакалова от X д клас в гимназията.

Състезанието се отличи със спорментски дух и добре развити идеи от страна на учасващите отбори, което ни дава увереност, че с новите акценти в преподаването, НЕГ "Гьоте" успешно учи възпитаниците си да поставят критични въпроси, изразяват своето мнение, но и да умеят да изслушват другите и да се отнасят към техните възгледи справедливо и безпристрастно. 

Поздравления за прекрасното представяне и на Кристина Кръстева и Виктор Михайлов от X д клас, както и на всички учители, допринесли за реализирането на събитието и повече от успешното представяне на учениците ни.

 В България се провежда за първи път като проектът се осъществява с помощта на Консултативния отдел на Немското посолство и Гьоте-институт. 

Коментари