Васил Михайлов: Бургас ще стане Европейска столица на културата

Васил Михайлов: Бургас ще стане Европейска столица на културата - E-Burgas.com
Бургас ще стане Европейска столица на културата, защото има всички предпоставки за това“, заяви актьорът Васил Михайлов на официална среща с кмета Димитър Николов, броени часове преди да излезе на бургаска сцена.

Васил Михайлов ще отбележи своята 75 - та годишнина на сцената на Бургаска опера тази вечер от 19.00 часа. Той ще се срещне с почитателите си в образа на Дон Жуан в „ЗАВЕЩАНИЕТО НА ЦЕЛОМЪДРЕНИЯ ЖЕНКАР” от Анатолий Крим, реж. Ивайло Христов.

Спектакълът, в който актьорътпресъздава образа на най-великия любовник на всички времена, е с участието на младите Гергана Данданова, Лидия Инджова, Тигран Торосян и Леонид Йовчев (гост). Той гостува в Бургас със съдействието на Маруся Русева.

ВАСИЛ МИХАЙЛОВ играе един все още страстен, мъжествен и волеви, но и същевременно помъдрял образ на Дон Жуан. Образ, чрез който той изповядва не само философията „на” и „за” любовта, но също - философията на личния си житейски опит. 

В края на срещата емблематичният за поколения българи актьор получи от кмета Николов официалния почетен знак на Община Бургас.

Коментари

Още от последните новини