Васил Едрев награди най-извените ученици и отличници в Айтос

Васил Едрев награди най-извените ученици и отличници в Айтос - E-Burgas.com

В навечерието на 24 май, 41 отличници и изявени ученици от всички училища на територията на община Айтос получиха почетен Плакет и Диплом за успехите си през учебната 2021/2022 г.

За отличния си успех и изявите си, учениците и тази година бяха номинирани от училищните ръководства и получиха персонални покани  от градоначалника за традиционната за Айтос предпразнична среща.

Сред поканените бяха пълни отличници и ученици с постижения в олимпиади, пленери, конкурси, спортни състезания и участия в извънкласни дейности. Кметът Васил Едрев сърдечно ги поздрави и разговаря с всеки от учениците за успехите и намеренията им през следващата учебна година. Отличниците зададоха много въпроси, градоначалникът им съобщи новината, че Айтос ще е филиал на Специализираната детска болница в Бургас.  

41 ИЗЯВЕНИ УЧЕНИЦИ ОТ ОБЩИНА АЙТОС БЯХА УДОСТОЕНИ С ПОЧЕТЕН ПЛАКЕТ И ДИПЛОМ

Вижте кои са наградените!

На предпразничната среща в Заседателната зала на Община Айтос, в непринудения диалог на кмета Васил Едрев с учениците, стана ясно, че ОУ "Христо Ботев" с. Пирне високо е оценило успехите на второкласничката Станка Мариянова, на Мерве Мурад - ІV клас, Даниела Николаева - VІ клас, Севил Руфат - VІ клас и Бурчин Али - VІІ клас. Учениците завършват учебната година с отличен успех и с много награди от участията си в конкурси.

Сред наградените беше и Румяна Иванова, ученичка в VІІІ клас на Професионалната гимназия за романски езици "Г.С Раковски" - Бургас. Румяна е големият победител в 13-то издание на Националния исторически конкурс 2022. Нашето момиче впечатлило журито с темата „Тайният език на българите“.

ОУ "Атанас Манчев" - Айтос изпрати на празничната среща отличничката Албена Ивайлова от ІІ клас, Мима Ганчева от ІІІ клас за активното й участие в извънкласни дейности и конкурси, Милка Йорданова от ІV клас за отличен успех и призови места в общински конкурси, Илия Ангелов - VІІ клас и Руси Ганчев от VІІ клас - за активно участие в училищните прояви и екоинициативи.

Изборът на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" с. Карагеоргиево са Фуркан Юсуф от І клас за отлични резултати в образователния процес, Илкер Метинов - VІ клас, капитан на отбора "Млад огнеборец" и отличник, Хелин Басри - VІІ клас - Отличник на випуска, Халил Айхан - VІІ клас за отлични резултати в училище и престижни места в конкурси за фотография иизпълнение на поезия, и отличничката Селин Самет от VІІ клас.

Учениците от ОУ "Христо Ботев" село Мъглен, които получиха Почетен плакет и Диплом от кмета за успехите си, са Елиф Юзджан - ІІІ клас и Селен Белгин - ІV клас - за отличен успех, Гюлсюм Ахмед - VІ клас - за успешно участие в инициативи и конкурси, и Бистра Илиева - VІІ клас за успешно участие в математически състезания.

И СУ "Христо Ботев" изпрати на предпразничната среща математици. Никол Николаева - ІV клас беше избрана за активното си участие в Международния турнир "Математика без граници" и завоюваните два сребърни и един бронзов медал. Училищщето се гордее и с математичката Кристина Владимирова от ІІ клас, която има в актива си един златен и два сребърни медала. Шестокласничката Александра Александрова беше номинирана за безспорното първо място на областния кръг на олимпиадата по Български език и литература. Абитуриентката Мария Ромил-Пею Негозова заслужи признание с отличен успех и активно участие в училищния живот. Ивона Димчева - ХІІ клас е също отличничка и сред най-активните ученици през целия курс на обучение.

СУ "Никола Вапцаров" - Айтос изпрати на презпразничния форум с кмета ученици с отличен успех, класирани на първо и второ място в конкурси и активно участващи в извънкласни прояви - Али Ниязи - VІІ в клас, Надежда Георгиева - VІІ в клас, Пламена Нейчева - VІІІ б клас, Зейнеб Смаил - Х а клас и Елиза Милякова - ХІ клас.

ОУ "Светлина" с. Тополица също изпрати в Айтос най-добрите си ученици - Рая Огнянова - ІV клас и Джемиле Акиф - ІV клас, и двете отличнички, и с първо и второ място в патриотичнния конкурс "Моята България 2022", Михаела Йосифова - V клас, победител в Националния конкурс по програмиране - ИТ „Знайко“, Ашли Юлиянова - VІІ клас и Хелин Реджеб - VІІ клас - победители в общински, областни и национални конкурси.

Петима от най-успешните си абитуриенти от Випуск 2022 номинира  ПГСС "Златна нива" - Айтос. Цветелина Веселинова заслужи най-престижната ученическа награда с отличен успех и успешни участия в национални състезания по озеленяване и цветарство. Другите пълни отличнци на випуска са Янко Казаков и Неслихан Гюнерова, които са и сред най-активно участващите в извънкласните дейности на гимназията. Джелил Хамди представяше училището си заради безспорните успехи като състезател на Спортния клуб по борба "Айтос" на общински, национални и международни състезания. Гюнай Рафет пък е най-добрият футболист на ПГСС "Златна нива", носител на високи спортни отличия, и голмайстор на юношеския тим на Футболен клуб "Вихър" - Айтос.

Коментари

Още от последните новини