Варна ремонтира Морската градина с двойно по-малко пари от Бургас

Варна ремонтира Морската градина с двойно по-малко пари от Бургас - E-Burgas.com

Община Варна обяви търг за инженеринг на обект "Морска градина - Рехабилитация на улична мрежа - включително алеи и площадки, осветление и елементи на уличната инфраструктура."

Индикативната стойност е 2 637 231 лв. дейностите следва да бъдат завършени за 20 месеца. Предвидени са до 90 календарни дни за проектиране и до 210 календарни дни за строителство. Цената на практика е двойно по евтина от тази на мащабния ремонт, който в момента се извършва в Морската градина в Бургас, където цената е 5 млн. лв. без ДДС. 

Предметът на поръчката е свързан с избор на изпълнител, който да разработи инвестиционен проект във фаза технически проект и инвестиционен проект във фаза работен проект, да извърши строителството за обект: "Морска градина - Рехабилитация на улична мрежа, включително алеи и площадки, осветление и елементи на уличната инфраструктура.

Реконструкция и изграждане на нови площадки за спорт и игра, кътове за отдих, паркова мебел и др. Реконструкция поливна система, растителност." В поръчката е включен и авторски надзор по време на строителството му.

Коментари