Вариант 2 на втората матура, номер 3 за седмокласниците

Вариант 2 на втората матура, номер 3 за седмокласниците - E-Burgas.com

Вариант 2 се падна на втората матура по предмет по избор, която се провежда днес. Той беше изтеглен в Министерството на образованието и науката около 7 часа сутринта от общо два варианта.  Около 42 хил. зрелостници полагат изпита, като по-късно днес ще стане ясна точният брой. Възможните дисциплини за втория държавен зрелостен изпит са общо 13. Най-желана от зрелостниците  е биологията, следвана от английския език и географията. По четири от предметите матурата се състои от два модула. Това са математика, физика и астрономия, химия и опазване на околната среда и биология и здравно образование. По останалите предмети модулите са три, като при повечето от тях първият и вторият модул се състоят от  по 60 минути. Третият модул е от 120 минути. Единствената разлика е по предметите география и английски език, при които първият модул е 60 минути, а вторият и третият са по 90 минути. Както и на първия държавен зрелостен изпит, учениците няма да имат право да напускат залата, докато не са приключили работата си по съответния модул.

Матурата започна в 8 часа и продължи до 12 часа.

"За какво е училището" и "Най-важният ден в живота ми" са двете теми за есе, които са се паднали на матурата по английски език. Зрелостниците имат право да изберат да пишат по една от двете теми.

Вариант 3 пък се падна на националното външно оценяване (НВО) по математика за седми клас. Изпитът започна в 10 часа и е с продължителност до 12:30 часа. НВО- то се състои от два модула. Първият е от 20 задачи, а вторият - от 4. 

Коментари

Още от последните новини