Външното министерство: Не пътувайте до Турция, има опасност от нови атентати

Външното министерство: Не пътувайте до Турция, има опасност от нови атентати - E-Burgas.com
Azeri Press Agency

Вероятността от извършване на терористични актове в Турция продължава да бъде висока. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи (МВнР), цитирани от агенция "Фокус".

Места с риск за осъществяване на терористични нападения са туристическите обекти, площади, пристанища, гари, летища, търговски центрове, стадиони и спортни зали, спирки на градски транспорт, особено метро, религиозни обекти, открити места с висока концентрация на хора, посещавани предимно от чужденци, обществени места в близост до полицейски управления и военни поделения, предупреждават от външно министерство.

Оттам препоръчват на българските граждани да отложат планирани пътувания до Турция до нормализиране на обстановката, освен при крайна необходимост. В случай на неотложна нужда от осъществяване на пътуване следва да бъдат съобразявани сериозността на извънредно положение и въведените допълнителни мерки за сигурност в страната, като стриктно бъдат изпълнявани разпорежданията на органите за сигурност.

Коментари

Още от последните новини