Ваньо Вълчев се усмихва дяволито, когато говори за новата си книга „Сексуални бракониери“

Ваньо Вълчев се усмихва дяволито, когато говори за новата си книга „Сексуални бракониери“ - E-Burgas.com

Още не е научно установено кои хвалби са по-надути. На рибарите ли, или на сексуалните бракониери? Доказано е, обаче, че ловните подвизи на любовните кокошкари имат много по-трагикомичен завършек от рибарските. И че както при рибарските, така и при сексуалните бракониери, според народното творчество най-голям лапнишаран винаги излиза сексуалният бракониер. И навсякъде му се смеят. Което съвсем не е лошо в това пренаселено с кисели физиономии време.

С тази анотация Ваньо Вълчев представя новата си книга "Сексуални бракониери".

Сборникът съдържа 15 разказа. Какво да очаква читателят става ясно още от техните заглавия - "На задната седалка", "Цачо Кишев и самотната студентка", "Балдъзката и последствията от нея", "Бартер за тройка", "Шведката Афродита", "Давай, Кольо!".

Ваньо Вълчев е един от големите български майстори на словото и всичко в тази книга е поднесено деликатно смешно, със загатване и намигване. Ето как:

"Москвичът отново се раздруса. Но както казват старите, много хубаво не е на хубаво. Верчето се разлудува повечко, размаха крак, бутна скоростния лост и освободи скоростите. Тя не знаеше, че Алипи не натяга ръчната, за да не се хаби... Съсредоточени върху заниманието си на задната седалка, те не усетиха кога колата потегли напред, кога бутна вратата на гаража и излезе на тясната уличка...".

Ако ви е интересно да узнаете как свършва това премеждие и какво се случва в останалите разкази, потърсете сборника "Сексуални бракониери" в книжарница "Хеликон" или от самия автор.

Коментари

Още от последните новини