Вальо Унгареца покори и Унгария, постави нов национален рекорд в меката на плуването

Вальо Унгареца покори и Унгария, постави нов национален рекорд в меката на плуването - E-Burgas.com
Валентин Чайков (в средата) гордо позира с поредния си златен медал

България отесня за един от най-големите таланти в плуването Валентин Чайков – Унгареца. Бургазлията, който чупи брадати рекорди като сламки покори и меката на европейското плуване Унгария.

Чайков участва в престижния международен турнир XXII Testvervarosok Kupa, който се проведе в Мишколц (Североизточна Унгария), този уикенд. Безспорният талант спечели три шампионски титли в дисциплините 50 м бруст (33,47 сек), 50 м кроул (26,59 сек) и 100 м (кроул), като тук освен титла бургазлията остави името си сред националните рекордьори на Унгария – 57,88 сек!

Любопитна подробност е че на 50 м бруст Вальо е бил на 2 секунди от националния рекорд на легендата Даниел Дюрта за 12-годишни. На 50 кроул пък едва три стотни го лишиха да счупи местен рекорд от 2005 г.

Трите златни медала не са единствените отличия, които нашенецът завоюва в Мишколц. Той прибави в многобройната си колекция от постижения и сребърен медал в дисциплината 200 м бруст, като малко не му достигна и тук да триумфира от най-високото място на стълбичката.  

 

Коментари

Още от последните новини