Вълк в овча кожа: 815 к.с. под капака на 35-годишен Golf

Вълк в овча кожа: 815 к.с. под капака на 35-годишен Golf - E-Burgas.com

Какво бихте избрали - чисто ново BMW M3 или 35-годишен VW Golf I? За да има все пак някаква дилема, ще кажем, че втората кола е настроена да генерира 815 к.с.

Германският хечбек е подготвен от BBM Motorsport и DMK Motoring, като целта е била да се създаде автомобил от типа "вълк в овча кожа". Със същата идея е поставена и табелка GTD на задния панел.

Въпреки че изглежда като добре поддържан стар дизелов автомобил, моделът няма нищо общо с Golf I GTD. Под капака му работи 2,0-литров бензинов двигател на VW, който е снабден с турбо Garrett GTX42, спортни изпускателна и всмукателна системи, ковани бутала, охладителна система и др.

Мощността е 815 к.с., показват тестовете на стенд. Тя се предава към четирите колела посредством система 4MOTION.

Моделът на BBM Motorsport и DMK Motoring разполага също така със спортна спирачна система, предпазна клетка и уникални джанти. Салонът е максимално олекотен, но са поставени допълнителни дигитални уреди за следене показателите на мотора.

Създаделите на колата коментират, че конструирането й е глътнало около 150 000 лв - сума, за която може да се купи чисто ново BMW M3. Ако обаче предпочитате доработен стар Golf, вижте и проектите на Boba Motoring. Те предлагат над 1000 к.с.

Източник: dnes.bg 

Снимка: BBM Motorsport / DMK Motoring


 

Коментари

Още от последните новини