Валентин Златев стана властелин на горивата у нас

Валентин Златев стана властелин на горивата у нас - E-Burgas.com
  Валентин Златев Директорът на „Лукойл – България”  Валентин Златев беше избран за председател на Българската петролна и газова асоциация, съобщиха от организацията. Досегашният председател на асоциацията Андрей Делчев остава неин изпълнителен директор.
Решението е било взето по време на заседание на Управителния съвет на организацията, провело се в началото на седмицата.
Съгласно устава на Българската петролна и газова асоциация председателите на организацията се избират на ротационен принцип сред членовете й. Мандатът на председателя е две години. От асоциацията изпратиха и кратка биографична справка за новия си председател. От нея става ясно, че Златев е специалист по международно право, доктор на политическите науки на Московския държавен институт за международни отношения. Професионалната му кариера обаче е свързана изцяло с добива и преработката на петрол – работил е в най-големите петролни компании на Русия („Роснефт” и „Лукойл”). Валентин Златев е генерален директор на „Лукойл – България” от създаването на компанията. Преди това той беше представител на у нас на марката Пепси, чрез фирмата Агрима. Смята се за един от най-богатите хора в страната. Според данни от пресата, Златев притежава под различни форми над 500 милиона евро. Инвестор.бг
Коментари

Още от последните новини