Грипната ваканция може да бъде удължена

Грипната ваканция може да бъде удължена  - E-Burgas.com

Министърът на образованието в оставка Меглена Кунева би подкрепила удължаване на ваканцията в отделни области, ако се прецени и се наложи да бъде предприета подобна мярка. Вчера коледната ваканция на учениците в цялата страна бе удължена до 6 януари и те трябва да са в класните стаи в понеделник - 9 януари.

"Ръководя се от правилото минимален или нулев риск за децата, затова обявихме и грипната ваканция. Това не е драматично удължаване на прекъснатия учебен процес. Засега не виждаме нужда за удължаване на ваканцията след понеделник. Ако се прецени, в отделни области може да се наложи. Аз бих го подкрепила в интерес на децата", каза Кунева пред БНТ.

След като вчера бе на посещение в Хитрино министърът в оставка коментира, че местното училище не е много засегнато - до понеделник ще бъдат монтирани стъклопакети и отделни врати.

Психолози ще работят с учителите, след това ще се работи много и с децата. Отпуснат е нов автобус с 32 места. Надявам се учебната година да започне без битови проблеми за децата, заяви Кунева.

Училищните автобуси минават технически преглед, трябва да се доверя на резултатите, каза министърът в оставка. Тя изрази надежда, че през 2017 г. ще се отпуснат повече средства за нови автобуси. През 2016 г. се взеха нови превозни средства, но те бяха твърде малко, коментира тя.

Коментари

Още от последните новини